Primăria Chișinău încearcă să găsească soluții prin care să repare stațiile din capitală, inclusiv, prin oferirea acestora unui agent economic, care să vândă publicitatea de pe ea.
„Acum 150 de stații din cele aproape 600, reconstruite, și urmează altele. Există un contrat din 2007, ce nu a fost semnat de mine, iar prevederile sunt în vigoare. Eu foarte mult sper că cei care și-au asumat aceste angajamente vor duce până la capăt proiectele începute în acest sens și sper să nu avem impedimente cu caracter juridic. Acum 300 sunt gestionate de EpaMedia.
Pe de cealaltă parte am zis că sunt altele 400 de stații pe care să le scoatem la întreținere fără drept de privatizare, pentru că nu există mare interes. Nu prea este lume interesată, nu este mare rând. Noi de jumătate de an discutăm și niciun rezultat. Nimeni nu vrea să o construiască, să pună publicitate și să întrețină stația. Dacă nu și nu, atunci va trebui să căutăm surse și să investim noi.
Atunci când am venit, nu era nicio stație, nici una în stare bună. Acum avem 200 de stații care arată bine”, a declarat Ceban.
În total, pe teritoriul Chișinău împreună cu suburbiile, sunt amplasate cca 700 de stații de așteptare. 300 din acestea sunt gestionate de Epamedia conform contractului semnat în anul 2007, iar circa 400 de stații continuă să se afle în gestiunea municipalității.