Liderul Partidului „ȘOR”: Guvernarea PAS pregătește furtul a cinci miliarde de dolari din buzunarele moldovenilor

0

Guvernarea PAS pregătește furtul a cinci miliarde de dolari din buzunarele moldovenilor, iar banii urmează să ajungă în conturile din off-shore ale vicepremierului Andrei Spînu. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-o adresare video, publicată, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui, guvernarea PAS vrea să renunța la gazele naturale ale Gazprom și să le cumpere de la companii din Europa la prețuri de cel puțin 40 la sută mai mari. Șor a precizat că exponenții guvernării au înțelegeri cu reprezentanții acestor companii, care le-au promis șpăgi pentru a cumpăra gaze anume de la ei. 

„În aceste zile se pregătește furtul a cinci miliarde de dolari din buzunarele voastre, dragi moldoveni. Cum? Vă explic. Actuala guvernare face tot ce-i stă în puteri pentru a opri livrările de gaze naturale de la Gazprom. De ce? Pentru că vor să importe gaz din Europa. Însă în Europa nu există o companie mare precum Gazprom, acolo sunt multe companii private mai mici, care vând gaze naturale la bursă. În primul rând, la ei, prețurile sunt cu cel puțin 40 la sută mai mari. În al doilea rând, aceste companii le dau unor oameni precum Spînu șpăgi grase de bani pentru a cumpăra anume de la ele. În aceste condiții, dacă până acum plăteați, de exemplu, 1000 de lei pentru consumul de gaze, acum veți plăti 1700. Doar că 700 de lei vor merge în conturile din off-shore ale lui Spînu și ale altor acoliți ai Maiei Sandu. Și în așa mod moldovenii vor finanța din banii lor regimul Sandu. Iată, prieteni, cum sunteți furați de această guvernare. Pentru a nu permite acest lucru, suntem obligați să ieșim duminică, 2 octombrie, la protest și să dom jos ciuma galbenă de la guvernare”, a declarat Ilan Șor.

Reamintim că, acum câteva zile, Ilan Șor a publicat un document, potrivit căruia vicepremierul Andrei Spînu este multimilionar și își ascunde banii în conturi off-shore. Astfel, susține Șor, pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui Spînu și ale firmelor acestuia sunt, în total, 43 de milioane de euro și dolari. Ilan Șor a mai spus că va face o serie de dezvăluiri despre averile ascunse ale mai multor demnitari și funcționari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata