Magazinele „Merișor” vin din nou în sprijinul oamenilor nevoiași: Pâinea va costa 1 leu

0

Magazinele sociale „Merișor” vin din nou în sprijinul persoanelor nevoiașe. În contextul crizelor fără precedent, care afectează direct populația, mai ales pe oamenii săraci, administrația rețelei a decis să ieftinească din nou pâinea. Astfel, acest produs alimentar de bază va costa doar un leu. Anunțul a fost publicat pe pagina deputatului Ilan Șor, cel care a inițiat și lansat proiectul magazinelor sociale.

În postarea lui Ilan Șor se menționează că , într-un singur an, guvernarea PAS a generat un număr record de crize și a sărăcit populația și că PAS și Maia Sandu i-au condamnat pe oameni la foame și sărăcie.

„Administrația rețelei de magazine sociale „Merișor” a decis să vină din nou în ajutor. Astfel, începând cu 16 septembrie, în magazinele sociale din Chișinău, pâinea va costa 1 leu. Magazinele sociale reprezintă o salvare pe timp de criză. Asta deși actuala guvernare a avut mai multe tentative de a le închide și de a le lua oamenilor și ultima bucată de pâine”, a scris politicianul.

Potrivit lui, din 20 septembrie, pâinea socială la cel mai mic preț de pe piață va fi vândută și în celelalte magazine din țară.

Aceasta este cea de a doua reducere substanțială a prețului pâinii, operată de reprezentanții magazinelor sociale. Amintim că, din 25 iulie, acest produs a început să fie vândut cu doar doi lei. Administratorii rețelei „Merișor” au avut și anterior oferte tentante pentru beneficiarii lor. De exemplu, în preajma sărbătorilor pascale, aceștia au avut parte de reduceri mari la cele mai importante produse pe care le procură oamenii în această perioadă.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, în Orhei, pe vremea când era primar al acestei localități. Pe parcurs, programul a fost extins continuu, iar în prezent, activează aproximativ 140 de astfel de magazine, dintre care aproape 100 sunt mobile, iar restul – în jur de 50 sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în momentul de față, la aproximativ 500 de mii de persoane. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata