Marina Tauber: Maia Sandu ar trebui audiată de Procuratura Generală, reținută și trasă la răspundere pentru ilegalitățile comise

0

Președintele țării, Maia Sandu, este implicată direct în furtul miliardului, având în vedere că, inclusiv ea, a votat și semnat pentru acordarea garanțiilor de stat celor trei bănci falimentare – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Prin urmare, Maia Sandu ar trebui audiată de Procuratura Generală, reținută și trasă la răspundere pentru ilegalitățile comise. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. 

„Dacă dl Robu vrea să vorbească despre furtul miliardului, atunci întreb reprezentanții instituțiilor de drept și justiția moldovenească: Cu toții știu că garanțiile de stat au fost votate și semnate inclusiv de președintele Maia Sandu. De ce nu este arestată Maia Sandu, pentru infracțiunile comise? De ce nu este audiată? De ce luptați cu opoziția și nu vreți să trageți la răspundere această doamnă care este implicată direct în furtul miliardului?”, a declarat Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament

De asemenea, Marina Tauber a menționat că, guvernarea, prin intenția de a le ridica imunitatea, ei și liderului formațiunii, Ilan Șor, și de a-i aresta, nu urmărește altceva decât să anihileze una dintre cele mai importante forțe de opoziție. Mai mult, ea l-a avertizat pe procurorul general interimar, Dumitru Robu, că aceasta va constitui o măsură arbitrară și ilegală, iar cei care o vor executa vor trebui să răspundă în fața legii. 

La începutul lunii mai, Curtea Constituțională a stabilit că emisiunea monetară și emiterea ulterioară a garanțiilor de stat din 2014 și 2015 au fost ilegale. Constatarea se regăsește într-o adresare a Curții Constituționale către Parlament din data de 22 aprilie 2022.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata