Marina Tauber rămâne în cursa electorală. Procesul de judecată pentru Primăria Bălți va continua după alegeri

0

Procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți se prelungește până săptămâna viitoare. Instanța de fond a dat câștig de cauză CEC-ului, în privința anulării înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală. Judecătoarea Natalia Costaș a precizat însă, la citirea sentinței, că decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în decurs de 24 de ore, ceea ce înseamnă că recursul poate fi depus inclusiv duminică, în ziua alegerilor.

Menționăm că, în cazul în care și Curtea de Apel Bălți va emite o sentință similară, Partidul „ȘOR” se va putea adresa în instanța superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor.

Solicitat să comenteze decizia Judecătoriei Bălți, reprezentantul legal al Marinei Tauber la CEC, Vadim Banaru, a menționat că aceasta este vădit ilegală și va fi contestată în instanțele ierarhic superioare.

„Suntem martorii la o nouă hotărâre care are conotație politică. Atenție însă, această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în continuare în cursă. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluși doi concurenți electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunțarea hotărârii Judecătoriei Bălți.

Prin urmare, mâine, 5 decembrie, locuitorii din Bălți care vor merge să voteze vor avea de ales între doi candidați, Marina Tauber și Nicolae Grigorișin. Buletinele de vot au fost deja tipărite și au fost transmise în secțiile de votare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata