Mii de oameni se îndreaptă în coloane, pe mai multe artere din capitală, spre sediul Președinției, unde, în scurt timp, va începe acțiunea de protest organizată de Partidul „ȘOR”.

0

Mii de oameni se îndreaptă în coloane, pe mai multe artere din capitală, spre sediul Președinției, unde, în scurt timp, va începe acțiunea de protest organizată de Partidul „ȘOR”. Mulțimea, echipată cu pancarte, se deplasează în mod organizat și scandează lozinci antiguvernamentale.

Mobilizarea pentru protest a început încă din primele ore ale dimineții, când oameni din toate colțurile țării au luat calea spre Chișinău. Coloane întregi de microbuze și autobuze au fost observate pe mai multe drumuri naționale. La fel ca și duminica trecută, multe dintre ele au fost oprite de poliție, iar oamenii legii au invocat diverse pretexte, pentru a le împiedica să-și continue drumul. Un astfel de incident a fost înregistrat și la ieșirea din Bălți și Cimișlia, unde toate vehiculele care transportau pasageri au fost oprite și verificate minuțios.

Acțiunea a fost planificată să înceapă la ora 15:00, în fața Parlamentului și Președinției, unde, acum o săptămână a fost amenajat și un orășel de corturi de către cei care au decis să protesteze în regim non-stop. 

Manifestanții sunt nemulțumiți de modul în care PAS și Maia Sandu guvernează țara și îi acuză de faptul că au generat crize și sărăcie, în contextul scumpirilor fără precedent din ultimul an, în special la resursele energetice și produsele alimentare. Ei cer demisia imediată și necondiționată a actualei puteri și declanșarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata