Noua guvernare de dreapta nu mai are ca prioritate familia

0

Noua guvernare de dreapta nu mai are ca prioritate familia. Aceasta reiese din structura noului Guvern, programul și echipa căruia au fost înaintate, marți, în Parlament, de candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița.

Astfel, guvernarea de dreapta revine practic la ministerele care au fost în structura Guvernului de până la reforma din 2017. Gavrilița propune separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar fără a include și Familia. Până la reforma de acum patru ani, acest minister se numea al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Includerea Familiei în denimirea ministerului sublinia misiunea statului de a proteja familia și drepturile copilului.

Noua structură a Cabinetului de Miniștri va avea mai multe ministere. Numărul acestora va crește de la nouă la 13. De asemenea, se va majora și numărul vicepremierilor fără portofolii. În noul arc guvernamental va apărea și funcția de vicepremier pentru Digitalizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata