Partidul „ȘOR”, despre acțiunea din 21 mai: Care vor fi acțiunile organelor de drept – vor urma arestări, anchete privind sursele de finanțare, așa cum s-a întâmplat în cazul Partidului „ȘOR”?

1

În mod benevol, dar cu de-a sila, guvernarea constrânge autoritățile locale să asigure prezența oamenilor la mitingul planificat de Maia Sandu pentru 21 mai. Așa a calificat Partidul „ȘOR” informațiile apărute astăzi pe rețelele de socializare despre planul de desfășurare a mitingului. Formațiunea precizează că, într-o țară democratică, legile sunt aplicate în mod uniform, ceea ce înseamnă că există aceeași răspundere pentru fapte similare.

„Acum câteva luni, regimul și-a aruncat întregul aparat represiv asupra Partidului „ȘOR” și activiștilor săi, acuzându-ne de transportarea organizată a participanților la miting. Zeci de persoane au fost arestate atunci, reținute sub privirea camerelor de televiziune, iar procurorii nu s-au sfiit să aducă acuzații. Toate acestea durează de aproape un an. Astăzi, partidul de guvernământ constrânge, în mod deschis, benevol – cu de-a sila, autoritățile locale să asigure prezența oamenilor la mitingul planificat de Maia Sandu pentru 21 mai. Au fost alocate fonduri pentru transport și hrană. Chiar și estimări detaliate ale costurilor au fost publicate în mass-media”, se menționează într-un comunicat difuzat de Partidul „ȘOR”.

Formațiunea constată că autoritățile fac în mod deschis ceea pentru ce i-a pedepsit pe membrii partidului.

„Avem doar două întrebări retorice. 1. De când, în Republica Moldova, pentru aceeași faptă pe unii îi plasezi în izolatorul de detenție, iar altora să le oferi medalie? 2. Care vor fi acțiunile organelor de drept – vor urma arestări, anchete privind sursele de finanțare, așa cum s-a întâmplat în cazul Partidului „ȘOR”?”, se mai menționează în comunicat.

Partidul „ȘOR” avertizează că aceste standarde duble sunt inacceptabile într-o societate democratică, subminează moralul public și încrederea în justiție.

„Este regretabil că nici Maia Sandu și complicii ei nu au avut parte nici de prima, nici de cea de-a doua”, concluzionează Partidul „ȘOR”.

1 Comentariu
  1. Macarie spune

    Anchete, palituri la încheieturi
    în Haita sor, cate a furat și tot mai vor !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata