Partidul „ȘOR” își exprimă oficial protestul față de noua tentativă a regimului Sandu-PAS de a deschide în Moldova al doilea front militar

0

În perioada 25-27 mai, în țara noastră va fi adusă tehnică militară și ostași ai armatelor română, britanică și franceză. Deloc întâmplător, coloanele cu blindate și altă tehnică militară se vor îndrepta spre Bulboaca, aflată la doar 10 km de Zona de Securitate. Recent, în spațiul public au apărut informații despre punerea la cale a unei diversiuni, în timpul așa-numitului summit european, programat pentru 1 iunie, tot la Bulboaca. Scopul acestei diversiuni, puse la cale de serviciile speciale străine, ar fi deschiderea unui al doilea front în Republica Moldova.

Condamnăm ferm orice provocare, dar și insistența cu care regimul Sandu-PAS aruncă țara noastră sub focul războiului. Atât Maia Sandu, cât și partidul ei de buzunar, controlați din exterior, sunt doar executanți ai scenariilor străine, extrem de periculoase pentru țara noastră. Republica Moldova are nevoie de pace, care poate fi păstrată prin menținerea neutralității permanente și totale.

Partidul „ȘOR” pledează pentru un statut pașnic și neutru. Tocmai de aceea, susținem inițiativa liderului nostru, Ilan Șor, de a organiza un referendum național, la care cetățenii să decidă dacă Moldova trebuie să fie implicată în blocuri militare ori să-și păstreze neutralitatea constituțională. Poporul trebuie să decidă și încotro se va îndrepta țara noastră – spre Vest sau spre Est.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata