Partidul „ȘOR”, un nou flashmob la Parlament: Milionarii din PAS ne-au dus de nas

0

Câteva zeci de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au organizat un nou flashmob în fața Parlamentului și au cerut guvernării PAS să găsească soluții la problemele oamenilor și să scoată țara din crizele în care tot ei ne-au băgat. Potrivit participanților la acțiunea de protest, guvernarea și-a abandonat cetățenii, au uitat de problemele lor, între timp, ei se îmbogățesc pe spatele oamenilor, își cumpără case și fac averi. 

Am fost uimiți să vedem cum a crescut numărul milionarilor în rândul deputaților PAS. Astăzi sunt 40 de deputați PAS milionari. Moldova trăiește o criză de proporții. Auzim des de la ei că această criză este mondială, dar nu vedem nicio soluție de la ei. În același timp, noi vedem cum țările vecine încearcă să depășească această criză și cum încearcă să-și ajute cetățenii. În schimb, guvernarea noastră nu face nimic în afară de acumula credite datorii și de a se îmbogăți ei înșiși. Astăzi suntem aici pentru a le reaminti că cetățenii merită respect”, a declarat vicepreședintele raionului Orhei.

La rândul său, consilierul raional și municipal din Orhei, Anatoli Neamțev, susține că Maia Sandu și PAS deține toată puterea în stat, respectiv, toată responsabilitatea pentru crizele din țară o poartă ei, nu altcineva.

Noi vedem cât de repede cresc prețurile. Înainte cumpăram gaz cu 400 de dolari, acum cu 1200. Milionarilor din PAS le este indiferentă soarta moldovenilor. Pentru ei, noi nu contăm. Această guvernare se ascunde după războiul din Ucraina. Eu dau vina pe război pentru criza pe care o trăim astăzi, însă pentru ei este doar un pretext pentru acoperi incompetența lor. Tot ce se întâmplă astăzi în țară, toată responsabilitatea pentru această criză este a PAS și a Maiei Sandu”, a declarat Neamțev. 

În același timp, primarul comunei Piatra din Orhei, Radu Bușilă, a spus că statul refuză să ofere vreun sprijin autoritățile locale.

În grădinițele și școlile noastre noi nu mai avem bani să achităm facturile la gaz. Și suntem nevoiți să închidem grădinițele, să închidem școlile, casele de cultură și bibliotecile. Bani pentru toate astea nu-s, dar bani pentru majorarea salariilor deputaților au găsit. Am cerut ajutor din partea statului, însă am primit două răspunsuri: așteptați și economisiți”, a declarat Bușilă. 

Guvernarea ne-a abandonat. Ei nu ne iau în seamă. Sunt surzi și muți la durerea noastră. Pensia rămâne extrem de mică, iar nedreptățile devin tot mai mari. Cei care primeau 9 mii de lei, au primit în plus 1500 de lei. Iar cei care aveau 1500, nici până la 2000 nu ajung. Ei nu prețuiesc poporul, ei știu doar să se îmbogățească”, a declarat un alt participant la flashmob.

Amintim că sâmbătă, 16 aprilie, toți cetățenii sunt invitați la un protest de amploare, care va fi organizat în toate localitățile din țară. Oamenii sunt așteptați, începând cu ora 11:00, în Chișinău, în fața prețurilor sectoarelor, la Bălți, în fața primăriei, la Orhei, precum și în toate celelalte localități, în fața consiliilor raionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata