PCRM și Partidul „ȘOR” au organizat un nou protest comun față de politicile antipopulare ale actualei guvernări

0

Membrii și simpatizații Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și cei ai Partidului „ȘOR” au organizat un nou protest comun față de politicile antipopulare ale actualei guvernări. De această dată, manifestația a avut loc în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de susținere a cetățenilor din partea statului, care o duc din ce în ce mai greu, din cauza scumpirilor în lanț. Totodată, oamenii le-au cerut socoteală autorităților pentru milioane de dolari cheltuiți pentru întreținerea refugiaților ucraineni, care s-au adăpostit în țara noastră.

Potrivit deputatului PCRM, Elena Bodnarenco, vremurile bune promise de actuala guvernare au venit doar în rândul exponenților PAS.

„Pentru noi, PAS este un partid al hoților. PAS cu pas ne duc de nas și sărăcește țara. Toate promisiunile făcute de actuala guvernare s-au dovedit a fi vorbe în vânt. Au promis majorări de pensii, dar nu s-au ținut de cuvânt. Oamenii noștri o duc din ce în mai greu. Cu toate acestea, au depus eforturi și i-au susținut pe refugiații ucraineni care s-au adăpostit în țara noastră, le-au oferit acoperiș deasupra capului, dar statul nu i-a susținut în niciun fel. Am venit la Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a semnala problemele de ordin social, să spunem că cetățenii moldoveni nu sunt robi, că au construit acest stat și că merită susținerea din plin din partea statului”, a declarat deputatul PCRM, Elena Bodnarenco.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că formațiunea din care face parte a decis să răspundă pozitiv apelului președintelui PCRM, Vladimir Voronin, de a organiza proteste comune, motivând că reprezentanții actualei puteri nu mai trebuie să fie lăsați să conducă țara, pentru că o vor distruge.   

„Vom protesta până când vom da jos guvernarea. Și asta nu din cauza că suntem oponenți politici, ci pentru că nu vrem să mai permitem bătaia de joc la adresa cetățenilor. Inițiativele sociale ale opoziției nu sunt puse pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului. Partidul „ȘOR” a venit cu o inițiativă privind acordarea unui ajutor unic de 10 mii de lei pentru mai multe categorii de cetățeni, pentru a depăși criza, dar nu a fost susținută de majoritatea PAS”, a declarat Tauber. 

Totodată, Tauber a cerut repetat transparență în ceea ce privește cheltuielile suportat de stat, în contextul crizei refugiaților. 

„Refugiații ucraineni trebuie ajutați. Moldovenii sunt ospitalieri și săritori la nevoie. Întrebarea este unde sunt banii oferiți de donatorii străini? Guvernarea PAS spune că, zilnic, cel puțin trei milioane de dolari sunt cheltuiți pentru refugiați, autoritățile locale și cele raionale nu au primit niciun leu din acești bani de la stat. Partidul „ȘOR” a elaborat un proiect de lege prin care a cerut autorităților să publice rapoarte săptămânale detaliate cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici și cei oferiți din donații pentru refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Acest lucru, însă, nu se face. Pe timp e criză, Maia Sandu s-a dus în SUA să țină lecții. Noi nu avem nevoie de lecții, ci de măsuri concrete. Jos Maia Sandu!”, a declarat Marina Tauber. 

Între timp, susține deputatul PCRM, Diana Caraman, cetățenii moldoveni îndură foame.  

„Spre deosebire de deputații PAS, noi mergem des în satele și orașele din țară și vedem cum trăiesc oamenii. Din păcate, o duc din ce în ce mai greu și sunt nevoiți să plece din țară. Deputații PAS însă trăiesc pe picior mare, peste 40 din totalul celor 63 sunt milionari și continuă să se îmbogățească pe seama oamenilor. Contractele privind gazele naturale, energia electrică sunt ținute în secret. Nu mai avem timp, nu mai putem permite uzurparea puterii în stat, actuala guvernare trebuie să plece!”, a adăugat deputatul PCRM, Diana Caraman.

„Dacă mai sunt oameni care speră că actuala putere va mai schimba lucrurile în țară, atunci se înșală. Inflația de 27% se simte ca 40%. Oamenii nu mai au din ce trăi. Mulți au rămas fără locuri de muncă. Jos Guvernul!”, a afirmat deputatul PCRM, Inga Sibova.

Membrii și simpatizanții PCRM și cei ai Partidului „ȘOR” au anunțat că vor  protesta și vineri, 27 mai, la ora 11:00, în fața Guvernului, intrarea de pe strada Alexandr Pușkin. Reprezentanții ambelor formațiuni fac apel la toți oamenii de bună credință, să iasă în stradă, pentru a da jos regimul antipopular instaurat de PAS și Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata