Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în semn de pace, în cadrul unui eveniment organizat de fracțiunea Partidului „ȘOR”

0

Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, în cadul unui flashmob, desfășurat cu ocazia zilei de 9 Mai. Acțiunea a fost organizată de fracțiunea Partidului „ȘOR”, care a vrut să transmită astfel un mesaj de Pace și să cheme țara la unitate.

După ce au lansat porumbeii spre cer, copiii s-au prins de mânuțe și au format un cerc mare care simbolizează globul pământesc, iar ulterior au cântat și au dansat, în compania animatorilor și a unor personaje din povești. 

Potrivit organizatorilor, Pacea cea mai importantă valoare pe care trebuie să o păstrăm cu sfințenie, deoarece a fost obținută cu multă jertfă, în urmă cu 77 de ani. Mai mult, în opinia lor, cei mai importanți mesageri ai Păcii sunt copiii, care n-ar trebui să cunoască niciodată ororile războiului. 

„Prin acest eveniment, ne-am propus să le transmitem tuturor că noi suntem pentru Pace, pe care trebuie să o păstrăm cu orice preț. Vrem ca acest mesaj să ajungă în fiecare casă, la fiecare cetățean, dar mai ales la guvernanții noștri, cărora le cerem să aibă grijă ca țara noastră să nu-și piardă suveranitatea și să-și păstreze neutralitatea când vine vorba de conflicte armate. De asemenea, ne-am propus, în acest fel, să le aducem un omagiu tuturor eroilor care au murit pe câmpul de luptă, pentru libertatea noastră. Ne închinăm până la pământ în fața tuturor veteranilor, care au luptat ca acești copilași să aibă parte de un cer senin deasupra capului”, a declarat deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Înainte de acest eveniment, peste 10 mii de oameni, din toate colțurile țării, au răspuns apelului Partidului „ȘOR” și au participat la un marș dedicat Zilei Victoriei. Participanții la acțiune s-au deplasat în mod organizat spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata