Politolog, despre casa nedeclarată a premierului Gavrilița: În asemenea vile locuiesc mulți reprezentanți ai actualei puteri

0

Analistul politic Cornel Ciurea critică dublele standarde ale actualei guvernări. Expertul a atras atenția asupra faptului că PAS vede paiul din ochiul altuia, dar nu observă bârna din ochiul propriu. Politologul a făcut acest comentariu în contextul vilei nedeclarate în care locuiește premierul PAS, dar și încercărilor partidului de guvernământ de a o justifica pe Natalia Gavrilița.  

Ciurea a amintit că, până a prelua puterea, PAS nu trecea cu vederea asemenea fărădelegi. Acum, însă, guvernarea de dreapta își îndreptățește averea și veniturile nedeclarate prin faptul că ”asta este altceva”.      

”Este clar că acum guvernarea încearcă să ascundă sau să găsească justificări. Totuși, este o casă cu două nivele într-un cartier de lux din Chișinău în care ea locuiește. Noua guvernare critică oligarhii dar ea nu se diferențiază cu nimic de aceștia. Această casă a fost construită la începutul anilor 2000. Este cert, că în acele vremuri dar și acum asemenea vile nu puteau fi construite plătind toate impozitele din banii pe care îi câștigai. Am impresia că mulți reprezentanți ai actualei guvernări trăiesc anume în astfel de case”, a declarat analistul în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.   

Ziarul de Gardă a scos la iveală faptul Natalia Gavriliţa locuieşte într-o casă cu două nivele din centrul Capitalei, fapt care nu a fost indicat în declaraţiile de avere. Conform informațiilor din aceste declarații, Natalia Gavrilița și soțul său dețin în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați, cumpărat în 1997 care valorează 275 de mii de lei. Soții Gavrilița mai declară un automobil Lexus, fabricat în 2009, procurat în 2014 cu 17 mii de euro și un automobil Subaru, la fel din 2009, cumpărat în 2018 cu 3,5 mii de euro. Totodată, familia Gavrilița păstrează în trei conturi bancare aproximativ 370 de mii de lei.   

Potrivit Legii cu privire la declararea averii și intereselor personale, funcționarii trebuie să declare bunurile mobile şi imobile, inclusiv cele nefinalizate, deținute în proprietate cu drept de uzufruct, de uz, de abitație, inclusiv în calitate de beneficiar efectiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata