Programul lui Ilan Șor pentru o Moldovă sănătoasă: Medicamente gratuite pentru pensionari și farmacii la sate

0

Acces la medicamente, servicii medicale gratuite și farmacii la sate. Acestea sunt câteva dintre beneficiile de care vor avea parte vârstnicii, dacă programul investițional de 10 miliarde de euro, al lui Ilan Șor, va fi implementat în Moldova. Asigurările vin din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

„Am zis mereu că unul dintre cele mai importante principii de care mă ghidez în viață este să mă țin de cuvânt, să ajut oamenii, în special pensionarii și persoanele cu venituri modeste. Noul meu program investițional, de 10 miliarde de euro, pe care i-am identificat de la oamenii de afaceri dispuși să investească în țara noastră, ne permite să avem o Moldovă sănătoasă. Mai exact, îmi propun ca tuturor pensionarilor să le ofer posibilitatea de a avea acces la medicamente și servicii medicale gratuite. De asemenea, îmi doresc ca vârstnicii, dar și familiile care au copii să nu mai întâmpine niciun fel de dificultăți, să nu mai fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri până la cea mai apropiată farmacie și să poată lua medicamente de la farmaciile mobile, care vreau să ajungă în toate satele. E un proiect pe care l-am promovat demult, dar care a fost blocat de către gruparea de incompetenți și trădători, care este străină intereselor naționale”, este mesajul lui Ilan Șor, postat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” critică dur guvernarea pentru politicile antipopulare pe care le promovează, care afectează grav persoanele vulnerabile.

„Guvernarea „vremurilor bune” a adus vremuri și mai grele pentru cele mai vulnerabile categorii de populație, printre care și pensionarii. Majoritatea vârstnicilor de la noi și așa o ducea greu, dar guvernarea criminală a decis să-i condamne la o sărăcie și mai mare. Împotmoliți în probleme și lipsuri de orice fel, vârstnicii noștri sunt nevoiți să renunțe la medicamente ca să-și ia alimente, să înghețe în case, ca să aibă cu ce plăti facturile uriașe. Impostorii din PAS i-au lipsit pe acești bieți oameni de ajutorul de Paște și le-au dat deputaților, au tupeul să se laude că au majorat pensiile minime până la două mii de lei, dar din cauza inflației și scumpirii tuturor produselor și serviciilor, cu acești bani poți să cumperi mult mai puține decât procurai cu banii din pensia de până la așa-zisa majorare. În plus, cei din PAS insistă să pună bețe în roate magazinelor sociale, deschise la inițiativa mea, care sunt o salvare mai ales pe timp de criză și de unde oamenii își pot cumpăra alimente de calitate, la prețuri accesibile. Recent, escrocii din PAS le-au mai dat vârstnicilor o lovitură. Pensiile vor fi indexate cu doar 14 la sută, nu cu 35 la sută cât este inflația”, a adăugat Ilan Șor.

Potrivit lui Ilan Șor, soluția pentru ca Republica Moldova să scape de sărăcie este punerea în aplicare a planului său investițional de 10 miliarde de euro, dar și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata