Protestatarii reprezentanților Partidului „ȘOR” s-au pornit în marș spre Centrul Național Anticorupție

0

Cele câteva mii de oameni care au protestat în fața Președinției s-au pornit în marș spre Centrul Național Anticorupție, unde vor cere eliberarea reprezentanților Partidului „ȘOR”, reținuți în urma perchezițiilor din această dimineață.

Potrivit protestatarilor, descinderile de astăzi au fost organizate la indicația directă a Maiei Sandu, iar scopul a fost de a împiedica desfășurarea protestului.

Într-un comunicat de presă, emis în această dimineață, se spune că anchetatorii care au efectuat deschideri la mai multe oficii teritoriale ale Partidului „ȘOR” le-au cerut membrilor formațiunii locali să depună depoziții false împotriva liderilor și colegilor lor, amenințându-i că, în caz contrar vor fi reținuți. Ulterior, câțiva reprezentanți a staff-ului central al partidului au fost reținuți de procurori și duși în izolatorul Centrului Național Anticorupție. 

Amintim că în această dimineață, mii de oameni au participat la un protest de amploare în fața Președinției, în cadrul căruia au cerut demisia Maiei Sandu și guvernării PAS. 

Oamenii mai cerut alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, încetarea presiunilor la adresa formațiunii conduse de Ilan Șor și eliberarea Marinei Tauber din arest.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata