Șor îi cheamă pe toți producătorii agricoli, care vor să exporte în Rusia, la protestul de duminică, de la Președinție

0

Zis și făcut. Producătorii agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Anunțul a fost făcut în această dimineață, pe site-ul Rosselhozdnadzor, care precizează că exporturile pot fi reluate chiar de astăzi. Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate de Ilan Șor cu factorii de decizie de la Moscova. 

În comunicatul publicat de Rosselhozdnadzor se menționează că, în primă fază, trei producători din Orhei au primit autorizație pentru a-și vinde marfa pe piața rusească. Este vorba despre „Petru Maler GȚ”, Laur Matei SRL și RUSMILIUD SRL, care pot relua exporturile începând cu 7 octombrie. Potrivit părții ruse, decizia a fost luată, ca urmare a discuțiilor purtate cu președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu și după examinarea situației din punct de vedere fitosanitar în regiunea respectivă. 

„Importul de la cele trei întreprinderi moldovenești vor fi efectuate în condițiile unor controale de laborator amănunțite. Dacă se va confirma că produsele din raionul Orhei corespund normelor fitosanitare, Rosselhozdnadzor va examina posibilitatea extinderii listei producătorilor din această regiune, care vor putea exporta în Rusia”, se menționează în comunicat. 

Decizia vine la mai puțin de o lună, după ce doi deputați din partea Partidului „ȘOR” au efectuat o vizită la Moscova, unde au avut o întrevedere cu reprezentanți ai Dumei de Stat a Federației Ruse, la inițiativa liderului formațiunii Ilan Șor. Subiectele centrale ale acestor negocieri sunt reluarea exporturilor producătorilor agricoli din Orhei pe piața rusească și stabilirea unui tarif preferențial la gazele naturale, pentru același raion.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata