SONDAJ// Niveluri scăzute de fericire în Moldova

0

Potrivit unui studiu recent efectuat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, nivelul de fericire al majorității populației din Republica Moldova este în scădere, cu impactul cel mai pronunțat resimțit de persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Datele arată că doar 1% dintre respondenți și-au evaluat nivelul de fericire ca fiind foarte ridicat, indicând astfel o calitate generală scăzută a vieții și o satisfacție redusă.

Conform studiului, un nivel scăzut de fericire poate conduce la o diminuare a motivației și a tonusului general al vieții, fiind asociat și cu un risc crescut de depresie și alte tulburări psihice. De asemenea, țările cu niveluri scăzute de fericire se confruntă adesea cu probleme sociale și cu niveluri ridicate de migrație a populației în căutarea unei vieți mai bune.

Sondajul a fost realizat la nivel național în perioada 25-29 mai 2024, pe un eșantion de 973 de adulți cu vârsta de peste 18 ani cu drept de vot. Marja de eroare pentru intervalul mediu al eșantionului principal nu depășește ±3,1%.

Scopul acestui sondaj a fost de a evalua starea psihologică și nivelul de bunăstare socială a locuitorilor Republicii Moldova, cu participarea diferitelor grupe de vârstă și reprezentanți atât ai populației urbane, cât și ai celei rurale. Întrebările au acoperit o gamă variată de aspecte, inclusiv sentimentele de singurătate, neajutorare, nivelul de încredere în mediul înconjurător, frecvența nervozității și a stresului, stabilitatea financiară și încrederea în viitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata