Starîș: Să negociezi cu regimul PAS este ca și cum ai negocia cu teroriștii care au luat ostatic o țară întreagă

0

La Ljubljana a avut loc Adunarea Generală a Partidului Stângii Europene. Printre alte probleme de pe ordinea de zi a fost problema dezvoltării unei poziții privind extinderea UE. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova de opoziție a fost reprezentat la ședința Adunării Generale de deputatul PCRM Constantin Starîș.

„Integrarea europeană în Moldova s-a transformat într-o ideologie totalitară implantată.

În numele integrării europene, serviciile speciale sunt învestite cu atribuțiile Gestapo, iar numărul agențiilor de drept care au dreptul să-și spioneze compatrioții, să le asculte conversațiile și să-și deschidă corespondența este în continuă creștere.

Pluralismul opiniilor este practic abolit, nu există discuție. Toate structurile cheie ale statului, inclusiv Curtea Constituțională și Procuratura Generală, au fost capturate de clanul conducător”, a spus Starîș .

Putem spune cu siguranță că Moldova este un stat capturat, ținut ostatic de o grămadă de politicieni incompetenți, notori, care au estompat granița dintre democrație, statul de drept, cu care cetățenii moldoveni asociază Europa și o dictatură totalitară.

Nu este genul de integrare europeană la care visam când am început acest proces la începutul anilor 2000, văzând în el, în primul rând, reforma internă, modernizarea tuturor sferelor statului și vieții publice a țării după standarde europene înalte. Adevărat, atât Europa, cât și standardele europene erau oarecum diferite în acele vremuri romantice”, a subliniat opoziția moldovenească.

„Pentru a începe negocierile de aderare la UE, o țară trebuie să îndeplinească cel puțin câteva criterii de plecare. Moldova este astăzi cea mai săracă țară din Europa, cu o populație rapid sărăcită. Aceasta este o țară cu o rată a inflației care a fost de aproape 50 la sută în ultimii trei ani. Aceasta este o țară cu o datorie externă și internă în creștere rapidă. Creditele primite de Moldova sunt folosite pentru consum curent, nu pentru dezvoltare. Aceasta este o țară în care investițiile străine scad în fiecare an și există o absență completă a ei. Aceasta este o țară de funcționari care și-au mărit salariile cu 300 la sută, în timp ce pensiile mizerabile au fost indexate la doar jumătate din rata inflației.

În același timp, birocrația europeană, îndemnată de lobby-ul american, se comportă în raport cu dictatura moldovenească după binecunoscutul principiu: „un fiu de cățea, dar fiul nostru de cățea”.

Reforma justiției, începută cu demisia rușinoasă și ilegală a Procurorului General, s-a încheiat cu un eșec răsunător.

Lupta împotriva corupției. Timp de trei ani, nici măcar un reprezentant al guvernului sau al partidului de guvernământ nu a fost suspectat. Ca să nu mai vorbim de deschiderea unui dosar penal. Și asta după achiziționarea de resurse energetice extrem de costisitoare fără licitații în stare de urgență, scandaluri în jurul estimărilor umflate pentru construcția infrastructurii și așa mai departe”, a menționat deputatul PCRM.

„Cum a meritat Moldova de astăzi nu doar statutul de țară candidată, ci și începerea negocierilor, pe care autoritățile le folosesc în scopuri electorale, programând un referendum privind integrarea europeană, care este lipsit de sens din punct de vedere juridic, privind în aceeași zi cu alegerile prezidențiale”, a spus politicianul.

„Actualul guvern, care pierde alegători, pierde și posibili aliați. Așa au arătat două conferințe desfășurate la Chișinău, care au reunit aproape întregul spectru politic al țării – de la stânga și de la centru la dreapta și chiar de extrema dreapta, experți serioși în drept și economie. Și toți au spus că actualul regim din Moldova este dictatorial, autoritar, incompetent, distrugând propriul stat. Acesta este mai degrabă un regim de declarații goale decât de acțiuni constructive. Inclusiv în problema modernizării și integrării europene.

Negocierea cu un astfel de regim este ca și cum ai negocia cu teroriștii care au luat ostatică o țară întreagă, din care cetățenii apți de muncă fug în masă”, a conchis Constantin Starîș .

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata