Sute de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” protestează în fața Curții de Apel Chișinău

0

Sute de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” protestează în fața Curții de Apel Chișinău, acolo unde are loc o nouă ședință în dosarul Marinei Tauber. Magistrații trebuie să examineze recursul avocaților deputatului Partidului „ȘOR”, prin care contestă plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul 13 din Chișinău.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat, în cadrul manifestației, că poporul Republicii Moldova nu va mai poate tolera genocidul la care este supus de către actuala guvernare.   

„În ape tulburi, se prinde pește mare. Doar că nu noi am tulburat apele, ci cei de la guvernare. Ei au venit la putere ca să preia toate schemele de corupție, să distrugă economia țării și continuă să-i acuze pe foștii demnitari. Pe ei nu-i interesează cum oamenii vor achita facturile de întreținere, pe ei îi interesează mai mult Marina Tauber și Partidul „ȘOR”, ca să le arate oamenilor că i-au pus la pușcărie. Asta deși nu ei trebuie să facă asta, ci justiția independentă, care, astăzi, și-au subordonat CNA, SIS, și alte instituții”, a declarat Dinu Țurcanu. 

Potrivit primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu, ceea ce se întâmplă în prezent nu s-a mai produs în ultimii 30 de independență a Republicii Moldova.

„Așa-numita justiție de azi face tot ce îi dictează actuala guvernare. Suntem convinși că Procuratura își va cere scuze de la Marina Tauber, așa cum a mai făcut după ce s-a întâmplat după acțiunile din 2019. Ceea ce se întâmplă în prezent este dictatură și totalitarism. Guvernarea nu-și bate capul despre cum cetățenii cum își vor achita facturile pentru gaze, alimente și alte produse care s-au scumpit considerabil. Noi trebuie să oprim aceste fărădelegi. Marina Tauber este în fruntea celor care luptă pentru o viața mai bună pentru cetățeni și trebuie să o apărăm”, a adăugat Pavel Verejanu.  

La rândul său, președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko, a afirmat că timpul acționează împotriva actualei guvernări, care va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Potrivit lui, toți cei de la guvernare vor sta la pușcărie.

În cadrul protestului, oamenii au scandat lozinci prin care au cerut eliberarea Marinei Tauber, demisia Guvernului și a președintelui Maia Sandu, la indicația căreia au loc atacurile și presiunile la adresa Partidului „ȘOR”.  

În context, primarul comunei Piatra, Radu Bușila, a menționat următoarele: 

„Trebuie să spunem NU acestui regim dictatorial. Este o rușine pentru justiția din țara noastră, care pretinde că este independentă. Toamna și iarna vor fi foarte grele. Cei de la guvernare nu au elaborat un plan anti-criză, care să conțină soluții concrete. Ei dau vina pe oricine pentru situația din țară, pe Partidul „ȘOR”, pe Marina Tauber, pe oricine, numai nu pe ei. Marina Tauber a fost găsită țap ispășitor, deoarece spune lucrurilor pe nume. Noi suntem oameni pașnici, dar la sigur această guvernare va fi scoasă în furci”.

Avocații Marinei Tauber, experți în drept și foști procurori susțin că reținerea deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost ilegală, iar plasarea în arest preventiv – nejustificată. Potrivit lor, Procuratura nu a prezentat suficiente probe care i-ar demonstra vinovăția pentru acuzațiile care i se aduc. Mai mult, sus’in specialiștii în domeniu, procurorul general interimar, Dumitru Robu, este pus în situația penibilă de a executa comenzi politice. Iar reprezentanții Partidului „ȘOR” consideră că atacurile dure la adresa liderilor și a întregii activități a formațiunii reprezintă nu doar o intimidare, răfuială și presiune asupra acestui partid, ci și un adevărat război împotriva forțelor de opoziție din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata