VIDEO // Ilan Șor spune că decizia de majorare a tarifelor pentru gaze este ILEGALĂ

0

Această guvernare a majorărilor și scumpirilor nu mai merită nicio șansă, le-a epuizat pe toate, nu mai merită să îi răbdăm, iar răscoala populară e singura cale de a ne descotorosi de ei. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, exprimată într-un video postat în această dimineață pe rețelele sociale. Potrivit lui, decizia ANRE de a-i obliga pe oameni să plătească retroactiv pentru gazul consumat în ianuarie a fost luată la indicația premierului Natalia Gavrilița, iar toți cei care au participat la luarea acestei decizii ar trebui să stea la pușcărie.

„Stimați cetățeni, bine ați venit în Republica Sandustan, țara în care oamenii trăiesc retroactiv. Maia Sandu și piticii de poveste de la guvernare și-au inventat propriul calendar „Maia”, potrivit căruia oamenii vor trebui să plătească retroactiv pentru gazul consumat în luna ianuarie. O decizie mai cinică și idioată nici că putea fi luată. În plină criză economică, această guvernare criminală le-a mai dat oamenilor o lovitură. Nu v-ați așteptat, dragi moldoveni, la o astfel de întorsătură? Dar eu v-am spus că ei vor adânci oamenii și mai mult în sărăcie. La cum derulează evenimentele, am impresia că ei au un plan foarte bine pus la punct: să distrugă această țară și să-i omoare cu zile pe moldoveni”, a spus Ilan Șor.

El a adăugat că, după ce au obligat ANRE să ia această decizie, exponenții guvernării încearcă să dea vina pe alții pentru a ascunde propriile ilegalități. Șor crede că oamenii nu trebuie să plătească ultima majorare de 40 la sută operată de ANRE.

„Vă dați seama cât de cinici și lipsiți de compasiune sunt încât au dat vina pe ANRE pentru faptul că a decis să oblige moldovenii să achite retroactiv pentru gazul consumat, în condițiile în care această decizie a fost luată la indicația expresă a Comisiei pentru Situații Excepționale, iar decizia din 27 ianuarie 2022 este semnată de prim-ministrul Natalia Gavrilița. Ei obligă ANRE să aplice această măsură ilegală și tot ei o fac pe morții în păpușoi și dau vina pe alții pentru ilegalitatea comisă de ei. Îi mai credeți pe acești mincinoși, care mint mai des decât respiră? Decizia este o încălcare flagrantă a legislației, deoarece deciziile ANRE au caracter de act normativ și nu pot fi aplicate retroactiv. În niciun fel, sub nicio formă. Decizia trebuie anulată de instanță. Și sunt sigur că așa se va întâmpla. Pentru ianuarie oamenii trebuie să achite la tariful vechi, care e și așa nepermis de mare. Stimați moldoveni, fiți vigilenți și nu lăsați călcați în picioare. Acțiunile guvernării nu sunt altceva decât un genocid economic și social, iar autorii acestei decizii trebuie să înfunde pușcăria. Și cei care au cerut această decizie, și cei care au pus-o în practică. Această guvernare a majorărilor și scumpirilor nu mai merită nicio șansă. Și le-a epuizat pe toate. Contractul dezastruos pentru țară semnat cu Gazprom, majorarea constantă a tarifului pentru gaze, scumpirea zilnică a benzinei și motorinei, scumpirea tuturor produselor alimentare și de primă necesitate, eșuarea în administrarea crizei pandemice, misiunile și populisme lor – toate astea sunt de ajuns pentru a-i alunga în șuturi de la guvernare. Nu mai merită să îi răbdăm. Răscoala populară e singura cale de a ne descotorosi de ei”, a mai adăugat Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata