𝐏𝐫𝐢𝐦-𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚 𝐆𝐚𝐯𝐫𝐢𝐥𝐢𝐭̦𝐚 𝐥-𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐚̆𝐦𝐚𝐬 𝐛𝐮𝐧 𝐩𝐞 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐚𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐃𝐮𝐬̌𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐜𝐡𝐨

0

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere la Guvern cu ambasadorul Republicii Slovacia, Dušan Dacho, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova. Prim-ministra i-a mulțumit ambasadorului Dušan Dacho pentru activitatea desfășurată la Chișinău și pentru contribuția sa la consolidarea relațiilor bilaterale între ambele state.

„Suportul politic și asistența oferită statului nostru de către Republica Slovacă este înalt apreciată atât în relația noastră bilaterală, cât și la nivelul Uniunii Europene. Proiectele finanțate prin intermediul programului SlovakAid au îmbunătățit simțitor calitatea vieții moldoveni, iar bursele oferite de către Republica Slovacă studenților din Moldova, precum și participarea tinerilor de la noi din țară în cadrul mai multor programe culturale și de studiere a limbii slovace contribuie la apropierea oamenilor din țările noastre”, a menționat Natalia Gavrilița.

Oficialii au discutat și despre aderarea Republicii Moldovei la spațiile comune europene, cum ar fi zona roaming, zona transportului european și Spațiul unic de plăți în Euro (SEPA), care vor avea un efect benefic direct asupra cetățenilor.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte ce țin de situația regională de securitate, dar și problema crizei energetice și creșterea prețurilor, cu care se confruntă în prezent ambele țări. În context, interlocutorii au subliniat importanța consolidării dialogului politic la nivel înalt și a intensificării cooperării comercial-economice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata