10.000 de ruși pe schiuri au fost puși să ia startul în forma literei Z

0

Aproximativ 10.000 de schiori ruși s-au aliniat la o cursă tradițională și au fost puși de organizatori să formeze litera Z, simbol al armatei ruse care a invadat Ucraina în februarie 2022. Site-ul Ministerului Culturii Fizice și Sportului din regiunea Moscova a publicat imagini și de asemenea mesajul lui Vladimir Putin transmis participanților. Totul a avut loc pe 10 februarie, la Khimki, lângă Moscova.

În mod tradițional, startul central din regiunea Moscovei a avut loc la baza sportivă Planernaya, potrivit serviciului de presă al Ministerului Culturii Fizice și Sportului din regiunea Moscovei. 

Salutul președintelui rus adresat participanților la competiții a fost citit de Marat Filippov, secretar al Consiliului prezidențial pentru dezvoltarea culturii fizice și sportului, Marat Filippov.

„Dragi prieteni, vă urez bun venit la cursa de masă din toată Rusia „Pârtia de schi a Rusiei”! După ce a început pentru prima dată în 1982, turneul s-a transformat într-un festival sportiv de mare amploare, care este sărbătorit pe scară largă în multe regiuni ale țării noastre, unind reprezentanți de diferite vârste și generații, familii întregi. Este, pe bună dreptate, unul dintre cele mai de succes proiecte din sfera culturii fizice de masă. Sunt sigur că se va desfășura, ca întotdeauna, la un nivel organizatoric și creativ și va deveni un eveniment memorabil pentru fanii sportului și pentru susținătorii convinși ai unui stil de viață sănătos și activ. Vă doresc mult noroc”, se arată în textul felicitării.

Mai multe imagini cu schiorii care au format litera Z, simbol al armatei ruse care a invadat Ucraina în februarie 2022, au fost publicate de organizatori.

Participarea la „Pârtia de schi a Rusiei” din regiunea Moscovei a fost deschisă tuturor persoanelor cu vârsta începând cu 12 ani. Pentru schiori a fost pregătită o distanță de 10 kilometri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata