16 autobuze articulate noi vor circula pe rutele din Chişinău

0

Viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban, a anunțat lansarea iminentă a 16 autobuze articulate, ca parte a eforturilor continue de modernizare și extindere a parcului urban de autobuze din oraș. Aceste noi unități de transport vor contribui la îmbunătățirea serviciilor oferite locuitorilor și vor suplini rutele problematice și zonele care necesită transport suplimentar.

„Săptămâna curentă vom lansa cele 16 autobuze articulate ce au fost procurate anterior. Vor fi suplinite parcul urban de autobuze. Autobuzele sunt moderne, cum am spus, sunt articulate, respectiv capacitate este dublă. Curând vom lansa alte 10 troleibuze articulate, care au fost procurate din Elveția,” a declarat Ilie Ceban.

Viceprimarul a subliniat că noile autobuze, având o capacitate mărită, necesită și o infrastructură corespunzătoare, inclusiv viraje de întoarcere adecvate. Acest lucru reprezintă o parte vitală a strategiei de a suplini zonele problematice și de a completa transportul în suburbii.

„Aceste autobuze fiind de capacitate mare, necesită și o infrastructură corespunzătoare, acolo unde trebuie să fie aceste viraje de întoarcere, pentru că au o capacitate mărită. Vom suplini acele zonă problematice, care necesită transport suplimentar. Vom completa transportul în suburbii în special,” a explicat Ilie Ceban.

Efortul de modernizare a transportului urban din Chișinău nu este unul nou. În ultimii ani, au fost procurate peste 270 de unități de transport, inclusiv 1744 de autobuze și 85 de troleibuze. Administrația locală și-a luat angajamentul de a răspunde la solicitările locuitorilor și de a identifica rutele și locațiile care necesită atenție suplimentară.

„În ultimii ani au fost procurate peste 270 de unități de transport, printre care 1744 de autobuze și 85 troleibuze. În prezent examinăm toate solicitările locuitorilor. Știm care sunt rutele cele mai problematice și zonele care trebuie suplinite. Și analizăm locațiile și suburbiile, adresele care necesită a fi completate,” a adăugat viceprimarul.

Planurile de lansare a noilo犀利士 r unități de transport sunt în curs de finalizare, iar viceprimarul a cerut colegilor săi de la mobilitate urbană să pregătească toată procedura, astfel încât până la 1 septembrie, aceste unități de transport noi să fie puse pe rută.

Declarațiile viceprimarului Ilie Ceban reflectă un angajament ferm față de modernizarea și îmbunătățirea sistemului de transport public din Chișinău. Investiția în autobuze articulate și troleibuze reprezintă un pas semnificativ în direcția oferirii unui serviciu de transport public mai eficient și mai confortabil pentru toți locuitorii orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata