2.500 de persoane au participat la Caravana Europeană de la Ungheni: „Este momentul să ne amintim de valorile europene care ne unesc în pace și solidaritate”

0

În cadrul Zilelor Europei, Caravana Europeană a ajuns la Ungheni unde a avut loc un târg de produse autohtone, dar și un concert susținut de Vali Boghean Band. Evenimentul a fost organizat de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Cei peste 2.500 de oaspeți ai Caravanei Europene au avut ocazia să cunoască mai mulți beneficiari ai proiectului „Livada Moldovei”, care au participat la un târg de produse autohtone. Aici au fost comercializate fructe uscate, mere, căpșuni, produse din cătină, miere de albine, vin, levănțică, miez de nucă și alte produse.

La eveniment a fost prezent șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova, Alberto Carlei, care a vorbit despre importanța susținerii producătorilor agricoli din țară.

„Zilele Europei reprezintă o perioadă specială și este momentul să ne amintim de valorile europene care ne unesc în pace și solidaritate. Dincolo de finanțarea infrastructurii strategice din întreaga țară, BEI, Banca Uniunii Europene, sprijină mult și sectorul agricol din Moldova, care este inima și mândria țării. „Livada Moldovei” este un exemplu excelent de impact asupra economiei reale și a sectorului agricol al împrumuturilor acordate de BEI în combinație cu asistența tehnică a UE”, a declarat Alberto Carlei.

Caravana Europeană va ajunge pe 22 mai la Soroca, iar pe 5 iunie – la Ștefan Vodă.

„Livada Moldovei” este o linie de credit în valoare de 120 de milioane de euro, care sprijină activitățile din întregul lanț valoric horticol, de la producere și procesare până la ambalare și comercializare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata