2 mln ruble false, 1 mie dolari falși – scoși din circulație

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajații INI, au deconspirat o schemă infracțională de punere în circulație a valutei false.

Activitatea membrilor grupului criminal organizat a fost monitorizată de autoritatea de investigație începând din ianuarie 2022. În urma măsurilor speciale de investigație ale oamenilor legii – achiziția de control efectuată de un agent sub acoperire, sumele de bani indicate au fost ridicate de la membrii grupului, cu rol de prevenire a punerii lor în circulație. Drept rezultat, în seara zilei de luni 27 iunie curent, doi bărbați din centrul republicii au fost reținuți pentru 72 de ore și audiați de procurorii PCCOCS, care urmează să determine necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora. Pe parcursul investigațiilor, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, în vederea elucidării altor aspecte ale infracțiunii investigate, cu privire la care publicul va fi informat odată cu apariția informațiilor de impact social major, cu respectarea drepturilor figuranților din dosar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata