22 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău vor primi finanțare pentru activități de ecologizare

0

În premieră 22 de instituții de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar din municipiul Chișinău vor primi finanțare pentru activități de ecologizare. Potrivit primarului general Ion Ceban au fost premiate instituțiile de învățământ, câștigătoare în cadrul Concursului de finanțare a proiectelor de ecologizare „Școala Orașului Verde”.

„Felicit toţi elevii şi profesorii care s-au implicat şi au participat la acest concurs de granturi, la care au aplicat 64 de instituții de învățământ, iar la concurs de către comisia de evaluare au fost admise 60 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău.

Concursul este desfășurat și monitorizat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în cadrul Proiectului „Dezvoltarea competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi” și finanțat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Scopul acestui Proiect este:

– Sensibilizarea opiniei publice asupra necesității susținerii și promovării educației ecologice.

– Valorificarea potențialului de inovare pentru o dezvoltare inteligentă și ecologică.

– Încurajarea comportamentului responsabil față de mediul înconjurător în comunitate, prin crearea și dezvoltarea educației ecologice.

– Promovarea soluțiilor ecologice viabile pentru dezvoltarea urbană, inclusiv de implementare a strategiei municipale „Chișinău − Oraș Verde – Planificare Strategică”.

Astfel ne dorim să ecologizăm instituțiile de învățământ din municipalitate, dezvoltând un concept model despre cum ar trebui să arate o școală Eco. Perioada de implementare a proiectelor este Octombrie 2021 – Martie 2022. Cu toţii ne dorim un oraş ecologic şi modern, un oraş cu şi pentru tineri”, a declarat primarul.

Edilul spune că va susține în continuare acţiunile instructiv-educative complexe pentru dezvoltarea competențelor de elaborare a proiectelor de ecologizare a școlilor publice municipale, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi altor entități interesate.

„Împreună putem creşte gradul de responsabilizarea a tinerei generații privind realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în comunitatea locală”, a conchis acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata