23 de medicamente noi vor fi disponibile în farmacii

0

Un număr de 23 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 37 de produse medicamentoase, dintre care 23 – primar și 14 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar se numără: Zolmigren 2 – utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerii de cap de tip migrenă; Milricor – soluție injectabilă ce aparține unui grup de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei.

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum Vita-melatonin – se utilizează pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor ritmului circadian, tulburări de somn, inclusiv insomnie cronică de origine funcțională, insomnie la vârstnici; Ekvamer – utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arterială mărită) la pacienții adulți care au și un nivel ridicat de colesterol; Lamotrix– aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia și tulburarea bipolară.     

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata