27 de oameni au murit într-un incendiu la o clinică de psihiatrie din Osaka

0

Cel puțin 27 de persoane au murit în urma unui incendiu care s-a produs, vineri, la o clinică de psihiatrie din orașul japonez Osaka. Presa locală scrie că poliția suspectează că focul ar fi fost pus intenționat, scrie Reuters.

27 de persoane erau în stop cardio-respirator, a declarat pentru Reuters un oficial de la departamentul de pompieri al orașului Osaka, termen folosit în Japonia înainte ca un deces să fie confirmat oficial. Potrivit acestuia, o altă persoană a fost rănită.

Poliția are suspiciuni că incendiul ar fi fost premeditat, existând informații potrivit cărora un bărbat l-ar fi provocat, a scris Kyodo News, citând persoane implicate în anchetă. Astfel, un bărbat în vârstă a adus în clădire o pungă din care s-a scurs un lichid inflamabil și care s-a aprins ulterior, afirmă presa japoneză. Se crede că bărbatul era un pacient al clinicii.

Incendiul a izbucnit la scurt timp după ce clinica, aflată la etajul al patrulea al unei clădiri de birouri cu mai multe etaje, s-a deschis la ora locală 10.00. (03.00 ora României). În 30 de minute, a fost stins aproape în totalitate, a relatat postul public de televiziune NHK.

În imaginile video transmise de la fața locului se vede cum fumul iese pe ferestrele de la etajul al patrulea, dar și de pe acoperiș. Imaginile filmate ulterior au arătat ferestrele fumegând, înnegrite și carbonizate.

“Când m-am uitat afară am văzut flăcări portocalii la fereastra de la etajul patru al clădirii. De la fereastra de la etajul șase, o femeie făcea semne cu mâinile pentru ajutor”, a declarat pentru Kyodo o femeie de 36 de ani care lucrează la o companie din apropiere.

Clădirea este situată într-un cartier comercial, nu departe de gara principală din Osaka. În imobil mai sunt un salon de înfrumusețare, un magazin de haine și o școală de limba engleză.

În 2019, un incendiu provocat la un studio de animație din orașul Kyoto a ucis peste 30 de persoane și a rănit zeci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata