3 kg de droguri și 300 kg de pietre semiprețioase, presupuse a fi chihlimbar, depistate de polițiști

0

Polițiștii din Orhei, în comun cu angajații INSP, sub conducerea procurorilor, au ridicat 3 kg de cânepă hidroponică și 300 kg de piatră semiprețioasă de la doi bărbați originari din raionul Ocnița.

Bărbații de 56 și 47 de ani au fost stopați de angajații INSP pentru verificări în apropierea satului Peresecina din raionul Orhei.

În interiorul automobilului de marcă Peugeot, polițiștii au observat mai multe cutii suspecte.

La solicitarea oamenilor legii, de a prezenta ce se află în interior, bărbații au recunoscut că în cutii sunt produse cosmetice și de parfumerie, fără acte de proveniență.

În una dintre acestea, polițiștii au descoperit o masă vegetală asemănătoare cu cânepa.

Imediat la fața locului a intervenit grupa operativă a IP Orhei, iar automobilul a fost ridicat și dus la inspectorat. În baza materialelor prezentate de către polițiști au fost autorizate percheziții la domiciliile și în automobilul cu care se deplasau bărbații.

Astfel, din automobil au fost depistate și ridicate, 3 kg de cânepă hidroponică de aproximativ 1 200 000 de lei, un cântar de dimensiune mică și produse cosmetice și de parfumerie în proporții mari, fără acte de proveniență, valoarea cărora pe piața neagră constituie în jur de 5000 de euro.

De asemenea au fost ridicați 57 000 mii lei MD, 6800 grivne, 230 USD, 100 RON, bani care ar fi provenit din activitatea infracțională.

Ulterior au urmat percheziții la domiciliile acestora din raionul Ocnița, de unde au fost ridicate 10 cutii cu conținut asemănător pietrei semiprețioase chihlimbar, cu o cantitate totală de aproximativ 300 de kg și două arme neînregistrate în modul stabilit.

Investigațiile continuă, în vederea cercetării complicilor acestora, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata