30 de zile de arest preventiv pe numele ex-deputatului Constantin Botnari

0

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis luni, 17 ianuarie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele ex-deputatului democrat Constantin Botnari.

Într-un comunicat remis presei, Procuratura Generală subliniază că arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc. 

Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea sa de amânare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata