5 milioane de lei vor fi alocați din fondul de rezervă a Primăriei Chișinău, pentru achiziționarea de bunuri și servicii pentru refugiații ucraineni

0

5 milioane de lei vor fi alocați din fondul de rezervă a Primăriei Chișinău, pentru achiziționarea de bunuri și servicii cu scopul de a asigura necesitățile la centrele de plasament temporar din capitală, pentru persoanele refugiate din Ucraina.
Decizia a fost luată la Comisia Situației Excepționale Chișinău, anunță primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, centrul Moldexpo, unde sunt acum cazate persoanele refugiate din Ucraina, va fi reorganizat într-unul de triere.

„Refugiații vor ajunge mai întâi la Centrul Moldexpo, iar după ce vor fi înregistrați, vor fi transferați în alte locații din oraș. În continuare presiunea cea mai mare rămâne a fi pe Chișinău, de circa 90 la sută. Acordăm tot suportul nostru, alimentație, produse de igienă, haine, asistență medicală, psihologică și transport până la gară.

Cei care au probleme de sănătate sunt internați in spitalele municipale. Mulțumesc tuturor oamenilor care vin să ajute și să doneze. Punctul de colectare rămâne deschis la Moldexpo, iar de aici sunt trimise mașini cu produse în toată țara și în punctele vamale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata