Dorin Recean a avut o întrevedere oficială cu Vladimir Zelenski

0

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei Vladimir Zelenski. Discuțiile au avut loc la Castel Mimi, unde, în aceste, clipe are loc Summit-ului European.

Și președinta Maia Sandu a comunicat că a avut o întrevedere cu liderul de la Kiev.

Președintele Zelenski a întreprins prima vizită în Republica Moldova de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Pe contul său de Telegram, acesta a scris că „UE și NATO reprezintă formula de pace”, iar toate statele prezente la Summit formează o coaliție de „patrioți”.

„Astăzi lucrăm în Moldova. Participăm la Summitul CPE. Vor fi multe întâlniri bilaterale. Dezvoltăm o coaliție de luptători și oferim o coaliție de „patrioți”. UE și NATO este formula de pace. Totul pentru a ne proteja viitorul”, a scris Zelenski pe contul său de Telegram.

Maia Sandu a precizat că țara noastră trebuie să-și reconfirme sprijinul pentru Ucraina. De asemenea, liderii ambelor state vor discuta despre energetică, securitate, conectivitate, a declarat președinta.

„Sunt multe lucruri de discutat: despre Ucraina și cum poate fi restaurată pacea pe continent sunt printre cele mai importante subiecte de pe agenda noastră. Trebuie să reconfirmăm sprijinul pentru Ucraina, care rezistă agresiunii ruse. Urmează să discutăm și despre energetică, securitate, conectivitate. Vrem să lucrăm pentru cetățenii țărilor noastre”, a declarat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata