Primăria Chișinău susține dezvoltarea creativității și stilului de viață Sănătos al copiilor prin centrele de creație și școlile sportive

0

Primăria oferă suport copiilor pentru dezvoltarea creativității și a unui stil de viață sănătos. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

„Pentru acest an școlar, Chișinăul găzduiește 14 Centre de creație, care oferă pentru 12.558 de copii șansa de a se implica în activități extracurriculare. Acest număr impresionant de copii înscrişi, reflectă angajamentul Primăriei Chişinău pentru dezvoltarea creativității și a intereselor specifice la copii”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a menționat că aceste centre oferă o varietate de activități artistice și culturale pentru copii, inclusiv: muzică, teatru, dans, arte plastice, arte decorative, literatură și limbi străine.

Dintre aceste Centre, 502 cercuri activează în incinta centrelor extrașcolare, iar 579 cercuri activează în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar”, a spus Ceban.

În plus, în municipiul Chișinău funcționează 13 Școli Sportive, care oferă pentru 5.598 de copii posibilitatea de a se antrena și a se dezvolta în diverse domenii sportive.

„Această inițiativă promovează un stil de viață activ și sănătos printre tineri”, a declarat Ceban.

Școlile Sportive includ 28 de secții sportive în incinta instituțiilor de învățământ și 10 secții sportive în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar.

„În cadrul acestor activităţi sunt antrenaţi şi 172 de copii refugiați din Ucraina”, a conchis Ceban.

Primarul a menționat că numărul cadrelor didactice implicate în aceste Centre și Școli este de 665.日本藤素 >

„Avem cei mai buni și talentaţi copii”, a spus Ceban.

Cele 14 Centre de creație și cele 13 Școli Sportive din municipiul Chișinău oferă copiilor oportunități de a se dezvolta pe plan creativ și sportiv. Aceste centre sunt esențiale pentru asigurarea unei educații de calitate pentru copii și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata