Ion Ceban: Primăria Chișinău oferă protezare dentară gratuită persoanelor din grupuri social-vulnerabile

0

Primăria Chișinău oferă protezare dentară gratuită persoanelor din grupurile social-vulnerabile din Capitală, prin intermediul Programului municipal de protezare dentară.

Serviciile medicale stomatologice conform acestui Program sunt prestate în cadrul Centrului Stomatologic Municipal Chișinău, iar beneficiarii acestor servicii pot fi persoanele de vârstă pensionară, persoane cu grad sever și accentuat de dizabilitate, veterani de război, veterani ai 樂威壯 muncii, persoanele reabilitate, care întrunesc toate condițiile de eligibilitate, expuse în Regulamentul cu privire la acordarea asistenței medicale stomatologice persoanelor din grupuri social-dezavantajate din municipiul Chişinău.

Pentru a beneficia de servicii, solicitantul trebuie să depună un dosar la registratura Centrului Stomatologic Municipal Chișinău, care include:

  • actul de identitate cu viza de reședință în mun. Chișinău;
  • legitimația de pensionar/certificat de dizabilitate/legitimație de veteran sau de persoană represată/ veteran în muncă;
  • certificat medical, despre necesitatea protezării dentare, eliberat de medicul stomatolog;
  • certificat despre mărimea venitului lunar/pensiei.

Pe perioada anilor 2019-2022 au primit asistență medicală stomatologică complexă 3954 de persoane:

  • Anul 2019 – 751 persoane, în sumă de 3 148 500 lei;
  • Anul 2020 – 1092 persoane, în sumă de 4 358 714 lei;
  • Anul 2021 – 978 persoane, în sumă de 4 007 572 lei;
  • Anul 2022 – 1133 persoane, în sumă de 4 490 733 lei;
  • În 9 luni ale anului 2023 – 647 persoane, în sumă de 3 554 500 lei.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că Programul municipal de protezare dentară este o inițiativă importantă, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor din grupurile social-vulnerabile.

“Proteza dentară este un serviciu medical important, care ajută persoanele să se simtă mai încrezătoare și să comunice mai eficient. Prin acest Program, oferim un sprijin real persoanelor care nu își permit să-și procure proteze dentare pe cont propriu”, a declarat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata