Ion Ceban, primarul în funcție al Chișinăului, reales din primul tur

0

Chișinăuienii au ales! Așadar, conform rezultatelor preliminare, Ion Ceban a câștigat al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

Vă prezentăm rezultatele preliminare după procesarea a 305 procese verbale din cele 305. Așadar, cu un scor de aproximativ 50.62% din voturi, pe prima poziție s-a clasat Ion Ceban.

Pe locul doi s-a poziționat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a acumulat 28,23% din sufragii.

”Bună dimineața. Conform datelor preliminare – MAN a câștigat în Chișinău. Aduc sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, din numele meu și al echipei.Au fost manipulări, trișări și multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. A fost cel mai lung proces de numărare al voturilor, din toate scrutinele din ultimii ani.După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru Primarul General și 34 la sută – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim și la această oră și mulțumesc reprezentanților MAN, prezenți la secțiile de votare, care au monitorizat procesul electoral și cel de numărare al voturilor.”, a scris Ion Ceban în această dimineață pe pagina sa de Facebook.

Cât privește voturile exprimate pentru Consiliul Municipal Chișinău, rezultatele arată cam în felul următor:

Așadar, în Capitală nu va fi turul doi! Potrivit Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata