Moldoveni, prinși cu vaccinuri COVID, permis și act de identitate false

0

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au identificat un permis de conducere, o carte de identitate și două certificate de vaccinare anti-COVID-19 cu semne de falsificare.

Primul caz a avut loc în Punctul de Trecere Leușeni. La controlul de frontieră s-a prezentat un moldovean de 39 de ani, în calitate de pasager al unei curse spre Polonia, transmite democracy.md.

În urma controlului, în portmoneul personal al acestuia s-a depistat un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, bărbatul a declarat că fusese nevoit să-și perfecteze un alt permis de conducere, fiindcă actul inițial i-a fost retras.

Următorul caz a fost înregistrat în același punct de trecere a frontierei, dar de data aceasta falsul a fost comis în documentul care justifica vaccinarea unei moldovence de 48 de ani, care pleca în Italia. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în ziua vaccinării femeia nu se afla în țară, deși actul era cu însemnele unei instituții medicale autohtone.

În PTF Giurgiulești – Galați, același tertip a folosit o altă conațională de 33 de ani, originară din raionul Cahul. În timpul verificării certificatului de imunizare împotriva COVID-19, care ar fi eliberat de una din instituțiile medicale moldovenești, polițiștii de frontieră au depistat că în data administrării vaccinului cetățeanca se afla peste hotare. Deși șiretlicul i-a fost deconspirat, tânăra și-a susținut poziția precum că s-a imunizat împotriva COVID-19, însă refuzând alte detalii să ofere.

În PTF Cahul, polițiștii de frontieră au identificat la un tânăr din orașul Strășeni o carte de identitate cu indici de falsificare. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova, în calitate de pasager al unei mașini de ocazie, cu destinația Belgia. După acționarea conform analizei de risc, în portmoneul pasagerului de 20 de ani a fost depistată cartea de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române pe numele său. Din startul cercetărilor s-a stabilit neveridicitatea acesteia. Tânărul a mărturisit că, acum doi ani, și-a perfectat actul contra sumei de 150 de euro, în scopul de a reuși să se angajeze la un post de lucru mai plătit peste hotare.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, iar la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun în privința făptașilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata