Cetățean străin depistat în zona de frontieră cu document fals

0

În timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, de către patrula SPF Larga a fost observată o persoană străină care se deplasa pe jos, spre interiorul țării.  Imediat, grupa de intervenție s-a deplasat la fața locului și a acționat la interceptarea persoanei respective, ulterior fiind condusă la sediul sectorului pentru verificări. Incidentul a avut loc la 13 iulie 2024.

În cauză, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetățean ucrainean, fiind solicitant de azil pe teritoriul Republicii Moldova. 
Mai mult ca atât, în urma controlului bagajelor și verificării actelor, polițiștii de frontieră au depsitat un permis de conducere,  pretins a fi eliberat de autoritățile ucrainene, care s-a dovedit a fi fals.

În cadrul audierii cetățeanul ucrainean, a declarat că și-a perfectat permisul prin intermediul rețelelor de socializare, contra sumei de 8000 UAH. Imediat, după ce a depistat că documentul este fals, s-a înscris la o școală auto pentru a obține unul veridic. Permisul fals fiind deținut în calitate de suvenir.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata