Alexandru Slusari cere declararea stării de urgență în agricultură pe fondul secetei prelungite

0

Fostul director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, cere Guvernului să declare stare de urgență în agricultură în contextul secetei, care lovește R. Moldova al treilea an consecutiv. Fostul deputat susține că acest lucru ar permite stabilizarea situației fermierilor mici și mijlocii și „salvarea lor de faliment”.

„E nevoie ca Ministerul Agriculturii să renunțe la proiecte utopice gen camerele agricole și cooperare imediată a fermierilor lipiți pământului și urgent de convocat la nivelul guvernului o întâlnire de câteva zile a autorităților cu asociațiile agricultorilor, reprezentanții științei și partenerii externi în vederea regândirii cardinale a strategiei de dezvoltare a sectorului agroalimentar. Fiecare zi de întârziere se apropie catastrofa pentru agricultorii din zonele rurale”, a scris Slusari pe rețelele sociale.

Precizăm, în cadrul unei ședințe, organizată luni la Ministerul Agriculturii, autoritățile au instituit un grup de lucru care urmează să vină cu recomandări specifice pentru fiecare zonă a țării, bazându-se pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani și pe condițiile actuale din Republica Moldova. Grupul, din care vor face parte și cercetători, va întreprinde, în perioada următoare, mai multe vizite în zonele de nord, centru și sud ale țării, pentru a avea discuții cu agricultorii și a colecta informații relevante.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata