Irina Vlah critică dur guvernul pentru problemele de la vamă și face apel la președinta Maia Sandu

0

Irina Vlah a lansat critici dure la adresa conducerii Moldovei într-o postare pe canalul său de Telegram, acuzând guvernul condus de președinta Maia Sandu de gestionarea deficitară a situației la punctele vamale. Vlah a menționat că cetățenii moldoveni care doresc să-și viziteze rudele acasă sunt obligați să aștepte între patru și cinci ore pentru a trece punctele de control.

„Bătaie de joc la vamă, un nou experiment al lui Sandu asupra oamenilor noștri. Moldovenii care merg acasă să-și vadă rudele trebuie să aștepte 4-5 ore pentru a trece punctul de control,” a declarat Vlah.

Vlah a mai subliniat că responsabili pentru aceste eșecuri sunt premierul, ministrul Afacerilor Interne și șeful Poliției de Frontieră, numiți în funcții de către președinta Maia Sandu.

„Doamnă președintă, mă adresez către dumneavoastră. Premierul, ministrul Afacerilor Interne și șeful Poliției de Frontieră, pe care i-ați pus în funcții de conducere, au eșuat în munca lor. Prin urmare, vă faceți responsabili pentru eșecurile lor”, a declarat aceasta.

Vlah a sugerat că președinta ar trebui să apeleze la omologii săi, Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, pentru a rezolva problema.

„În al treilea rând, chiar dacă presupunem că polițiștii de frontieră români și ucraineni sunt de vină pentru situație, ce vă împiedică să apelați la Iohannis și Zelenski? Vă lăudați permanent cu relația bună cu ei. Așa că folosiți aceste relații în interesul cetățenilor!”, a menționat Irina Vlah.

În încheiere, Irina Vlah a făcut apel la președinta Sandu să se aplece asupra nevoilor diasporei, cei care au părăsit Moldova în ultimii patru ani, menționând că mulți dintre aceștia se întorc acum acasă pentru a-și vedea familiile.

„După ce i-a dat afară din țară, măcar încercați să-i scutiți de umilință în drum spre casă!”, a conchis aceasta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata