Siegfierd Mureșan va conduce Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova

0

Eurodeputatul român Siegfierd Mureșan va conduce Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Oficialul precizează că țara noastră este importantă pentru securitatea UE, dar și pentru România, punctând că avem nevoie atât de sprijin financiar, cât și tehnic.

Mureșan promite să apere interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri în Parlamentul European. De asemenea, conform lui, obiectivul pe are îl va urma în funcția de șef al Delegației este să ajute țara noastră să combată amenințările rusești și să se pregătească pentru aderare la UE.

„Consider că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea moderniza, pentru a se putea reforma și a fi pregătită de aderare. De aceea, voi completa munca de președinte al delegației cu munca mea de negociator-șef al Parlamentului European pentru viitorul Buget multianual al Uniunii Europene post-2027.

Mă voi asigura, astfel, că alocăm resurse financiare suficiente pentru a sprijini eforturile Republicii Moldova în drumul său către integrarea în Uniunea Europeană”, transmite politicianul.

Siegfried Mureșan a condus și anterior Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Omul politic român este eurodeputat începând cu anul 2014 și a devenit unul dintre promotorii aderării țării noastre la UE în Legislativul comunității.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata