A fost anulat ordinul lui Stoianoglo care prevede demiterea lui Viorel Morari

0

Judecătoria Chișinău a anulat ordinul Procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo din 12 august 2021 prin care fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost demis. O hotărâre în acest sens a fost emisă acum 10 zile de către judecătorul Vitalie Ciumac de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Procuratura Generală a contestat decizia.

Solicitată de UNIMEDIA, pentru un comentariu, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media, ne-a spus că Procuratura Generală a contestat decizia.

„La 27.04.2022 Procuratura Generala a contestat Hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Râșcani din 18.04.2022 prin care s-a dispus anularea Ordinului Procurorului General nr.1294-p din 12.08.2021 cu privire la încetarea raporturilor de serviciu cu procurorul Viorel Morari. Menționăm că, hotărârea vizată nu este definitivă și executorie”, ne-a spus aceasta.https:

Document (4) by UNIMEDIA

Document (4) by UNIMEDIA

Document (4) by UNIMEDIA

Recent, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, şi ex-procurorul, Roman Statnîi au fost scoși de sub urmărire penală.

Procurorul General declara că Viorel Morari s-ar fi folosit de funcția sa pentru a înlătura un potențial concurent, proprietarul rețelei de benzinării Vento, care ar fi vrut să deschidă o stație peco în apropiere de cea a familiei Morari.

Ulterior Alexandr Stoianoglo a reiterat că sute de oameni de afaceri au avut de suferit de pe timpul când Viorel Morari era șeful Procuraturii Anticorupție, iar unii erau obligați de procurori să renunțe benevol la averile și proprietățile lor, fiind arestați și condamnați ilegal.

PG anunța că fostul procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) Roman Statnîi a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Viorel Morari a fost reținut la data de 10 ianuarie 2020, iar la data de 13 ianuarie a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Acesta a respins acuzațiile care i se aduc și a declarat că dosarul în care este vizat este unul politic și făcut la comanda lui Dodon și Stoianoglo. Morari era cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata