A fost semnat Memorandumul cu privire la cea de-a treia fază a Proiectului MENSANA

0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco și directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani, au semnat astăzi, 20 aprilie, Memorandumul de înţelegere cu privire la cea de-a treia fază a Proiectului MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova”.

Memorandumul intră în vigoare odată cu semnarea lui, iar proiectul va fi implementat până în anul 2026. Proiectul MENSANA vine să sporească gradul de conștientizare a populației față de problemele de sănătate mintală, să promoveze sănătatea mintală și să sprijine persoanele în procesul de recuperare și incluziune. În cadrul celei de-a treia faze va fi oferit suport pentru consolidarea serviciilor de sănătate mintală la nivel comunitar. De asemenea, va fi pus accent pe implicarea activă a profesioniștilor din domeniul sănătății. Profesioniștii și asistenții sociali vor beneficia de programe de formare în domeniul sănătății mintale, iar familiile și comunitățile – de activități de informare, educare și comunicare.

Pentru implementarea proiectului Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare va oferi asistență nerambursabilă în valoare de 5,69 de milioane de franci elvețieni. În prezent, 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală își desfășoară activitatea în raioanele și municipiile din țară, oferind asistență medicală și reabilitare psihosocială, sprijin și mediere în relațiile cu familia și comunitatea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata