A lovit un bărbat în plină stradă și l-a deposedat de telefon

0

Prin eforturile combinate ale Procuraturii de Circumscripție Chișinău și Procuraturii Raionului Orhei, o hotărâre de apel a corectat erorile instanței de fond într-o cauză penală privind comiterea presupusă a infracțiunii de jaf.

Inițial, Judecătoria Orhei a achitat condamnatul de acuzația de jaf, pe motiv că fapta nu a fost săvârșită de acesta. Totuși, neacceptând această decizie, acuzatorii de stat au făcut apel, solicitând recunoașterea vinovăției inculpatului și aplicarea unei pedepse de închisoare de 6 ani.

Decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău din 30 ianuarie 2024 a admis apelul, schimbând sentința inițială. Inculpatul a fost recunoscut vinovat de jaf, fiind condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare în regim semiînchis.

Conform acuzației, condamnatul a agresat un bărbat pe strada Maxim Gorki din municipiul Orhei în noiembrie 2018, sustrăgându-i telefonul mobil din buzunar.

Decizia instanței de apel este definitivă și executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție în termen de 2 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata