Acte falsificate și substanță suspectă, depistate la controlul de frontieră

0

Trei tineri moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. În plus, asupra unuia dintre ei s-a depistat un pliculeț cu o substanță suspectă. Ilegalitățile s-au înregistrat în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni, pe sensul de ieșire din țară. 

Cei trei conaționali, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, s-au prezentat la controlul de frontieră cu diferite curse internaționale, în  calitate de pasageri. Conform analizei de risc, tinerii au fost supuși unor controale suplimentare. Drept urmare, în portmoneul personal al călătorului de 18 ani s-a depistat un permis de conducere moldovenesc, cu semne rezonabile de falsificare. Iar în valiza aceluiași pasager s-au depistat: dispozitiv de preparare, de consumare și un pachețel cu o substanță de culoare verde, cu un miros specific.

În cazul celui de-al doilea călător de 24 de ani, acesta deținea o carte de identitate românească, eliberată pe numele său, ce nu întrunea condițiile unui document autentic. 

Cel din urmă conațional a fost depistat cu un permis de conducere cu însemnele autorității competente din Federaţia Rusă. 

La audieri, primii pasagerii au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari pentru care au plătit până la 200 de euro fiecare. Cât privește substanța suspectă, posesorul a mai spus că era pentru consum propriu.
Ultimul tânăr a declarat că a obținut permisul de conducere de la o instituție specializată, pe care a frecventat-o în timp ce se afla în Rusia. 

Atât actele și substanța suspectă au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic. Pe numele persoanelor vizate s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate, ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata