Activitatea Serviciului Vamal privind combaterea încălcării reglementărilor vamale în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 8 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

Inspectorii de la postul vamal Leușeni au înregistrat 4 dintre aceste cazuri. În primele trei cazuri, controlului vamal fizic au fost supuse două autocare și un microbuz ce se deplasau din Italia spre Republica Moldova și care transportau pasageri și colete neînsoțite. Astfel, inspectorii vamali au depistat printre bagajele personale și colete: articole vestimentare, un lot comercial de încălțăminte presupus a fi de brand, accesorii pentru telefoane mobile, toate nedeclarate controlului vamal. 
În cel de-al patrulea caz, controlului vamal a fost supus un microbuz ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova și care transporta pasageri și colete neînsoțite. Astfel, în urma controlului fizic al bagajelor și coletelor, de către funcționarii vamali au fost depistate: piese auto uzate, articole vestimentare noi, nedeclarate organului vamal.

Funcționarii postului vamal Palanca, au dejucat două tentative de introducere ilicită în țară a mărfurilor și a tehnicii de calcul. În cele două cazuri, controlului vamal au fost supuse un microbuz și un autocar ce se deplasau din Ucraina către Republica Moldova. Astfel, în urma efectuării controlului vamal fizic a mijloacelor de transport, în compartimentul destinat bagajelor au fost depistate: un lot comercial de mărfuri și tehnică de calcul presupusă a fi utilizată pentru crearea monedelor virtuale, nedeclarate organului vamal. 

Alte două cazuri de transportare ilegală de mărfuri au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care desfășurând controlul pe linia a doua, au supus controlului de specialitate un autocar și un microbuz, în urma cărora au fost depistate mărfuri fără acte de proveniență, printre care: televizoare, echipamente tehnice, articole sanitare, articole vestimentare, încălțăminte, cafea, ton, articole chimice de menaj, etc, nedeclarate anterior controlului vamal.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata