Actorul și umoristul Gheorghe Urschi a împlinit astăzi 75 de ani

0

Primăria Capitalei îi aduce astăzi omagiu și îi urează ”La mulți ani!” actorului, regizorului, umoristului și scriitorului Gheorghe Urschi, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, Artist al Poporului, deținător al „Ordinului Republicii” și laureat al Premiului Național. În acest an, cu ocazia aniversării, municipalitatea va susține financiar digitalizarea unui film regizat de maestru. O felicitare adresată renumitului om de artă a fost transmisă de primarul Capitalei, Ion Ceban.

”Domnia Sa împlinește astăzi 75 de ani. Cu această ocazie, din partea primăriei va primi diplomă de excelență și suport financiar în semn de înaltă apreciere a activității prodigioase în promovarea și valorificarea culturii. Totodată, în baza solicitării înaintate de către dna Maria Urschi, soția maestrului, a fost luată decizia de a susține financiar digitalizarea filmului ,,Cine arvonește, acela plătește”. Mă bucur că sunt contemporan cu marele umorist, unicul şi inegalabilul din Republica Moldova. Să ne trăieşti, Maestre!”, se arată în felicitarea edilului.

Primarul a mai precizat că pe parcursul acestui an, în cadrul școlilor de artă vor fi organizate mai multe activități dedicate activității maestrului Gheorghe Urschi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata