Actuala guvernare va repeta soarta Alianțelor pentru Integrare Europeană, iar căderea va fi foarte dureroasă, spune liderul PSRM

0

Președintele PSRM susține că actuala guvernare va repeta soarta Alianțelor pentru Integrare Europeană, iar dezamăgirea cetățenilor va fi cu mult mai mare decât așteptările pe care le-au avut cetățenii față de PAS și actualul șef al statului.   

Igor Dodon a declarat, la postul public de televiziune din Găgăuzia, că actuala conducerea a țării, susținută tacit de puterile occidentale, creează un precedent periculos pentru țară, când fărădelegile vor putea culmina cu anularea rezultatelor alegerilor dacă acestea nu vor fi pe placul Maiei Sandu, Igor Gosu sau Natalia Gavrilița.  

”Știți prin ce e mai periculoasă actuala guvernare decât regimul lui Plahotniuc?  Plahotniuc la fel avea peste 60 de deputați din diferite partide și administra treburile cum dorea el. Acum e mai rău, deoarece Plahotniuc întotdeauna avea o frică și era atent la ce va spune Bruxellesul și Occidentul. Bruxellesul și Occidentul monitoriza atent cum erau respectate normele statului de drept și Constituția. Actualei guvernări îi este totuna. În primul rând, Bruxellesul și Occidentul tace. Dacă PSRM își permitea să facă ceea ce face astăzi PAS, vă asigur că eram să fim incluși de UE și SUA în lista statelor cu sancțiuni. Dacă noi ne permiteam să schimbam legea după bunul plac pentru a-l demite pe unul sau altul, dacă schimbat legea pentru a numi în funcții înalte rudele, toți aveau să fie pe baricade. Dar acum vedem că Occidentul tace. 

Acesta și este marele pericol. Pentru că tot ce are loc acum se produce cu acceptarea tacită din partea Occidentului. Aceasta va avea consecințe, pentru că fărădelegile pot genera alte fărădelegi, putem ajunge la aceea că vor anula alegerile, dacă vor învinge cei care nu sunt pe placul președintelui sau conducerii Parlamentului, ori premierului. Este un lucru extrem de periculos”, a declarat Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata