Alexandr Muravschi: Faptul că ratingul guvernului și al președintelui au coborât atât de mult este rezultatul direct al comportamentului lor

0

Scumpirile în lanț, gestionarea proastă a pandemiei, dar și criza gazelor sunt principalele motive pentru care popularitatea guvernării PAS scade dramatic. De această părere este fostul vicepremier Alexandr Muravschi, care într-un interviu pentru Sputnik Moldova a analiza activitatea cabinetului de miniștri, în frunte cu Natalia Gavrilița.

„Faptul că ratingul guvernului și al președintelui au coborât atât de mult este rezultatul direct al comportamentului lor. Nu au reușit să găsească tonul potrivit pentru a discuta cu populația, nu au putut să-și dezvolte propria strategie, astfel încât să atragă, nu să respingă potențialii susținători (…) Atunci când aveam câte 100 de persoane pe zi infectate cu coronavirus, actualul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, încă fiind în opoziție, se isteriza zilnic că Cabinetul de Miniștri nu făcea nimic. Acum, când înregistrăm câte 5 mii, Guvernul spune că face față situației”, a declarat Muravschi.

Totodată, fostul vicepremier a precizat că promisiunile făcute de PAS și Maia Sandu în timpul campaniilor electorale nu corespund cu realitățile de astăzi, fapt care a dezamăgit populația. Muravschi a mai precizat că intervenția statului în procesul de reglementare a prețurilor nu se vede deocamdată, iar pe acest fundal, guvernul nu dă un răspuns clar la întrebarea dacă este în stare să controleze formarea prețurilor.

Amintim că potrivit ultimului sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda IDIS Viitorul și ISPRI ”Ion Brătianu” din România, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, pentru PAS și-ar da votul doar 22,7% dintre cei chestionați, cu 2 puncte procentuale mai puțin, față de decembrie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata