Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au organizat la Bălți un marș dedicat sărbătorii de 1 mai

0

Un marș dedicat sărbătorii de 1 mai a fost organizat la Bălți de către deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Participanții au purtat pancarte cu inscripțiile „Pace, muncă, mai!”. Alexandr Nesterovschi a declarat că evenimentul este singurul de acest fel în Republica Moldova.

„Doar la Bălți se desfășoară un marș de acest fel. Îl organizăm pentru ca oamenii să nu-și uite istoria, pentru a-i cinsti pe veteranii muncii, care au construit țara noastră. Trebuie să le reamintim autorităților sloganul nostru principal „Pace pentru lume!”, deoarece, conform Constituției, Moldova este o țară neutră și ne dorim ca în ea să domnească pacea și calmul”, a precizat Nesterovschi.

La marș au participat orășeni de diferite vârste, inclusiv un număr mare de tineri. Aceștia au fost conduși de veterani ai muncii, care au vorbit despre eforturile mai multor generații de a construi țara. În numele organizatorilor marșului, deputatul independent Irina Lozovan le-a mulțumit acestora

„Vreau să recunosc, în mod special, contribuția veteranilor noștri, care au fost implicați înedificare, de-a lungul vieții lor – medici, constructori, profesori, muncitori. Încă ne bucurăm de rezultatele muncii lor și ar trebui să apreciem și să prețuim ceea ce au făcut pentru noi toți”, a spus Lozovan.

Anterior, Lozovan și Nesterovschi au anunțat despre înființarea unui nou partid de stânga. Grupul de inițiativă a adunat deja pachetul de documente necesare pentru înregistrarea formațiunii politice, care pledează pentru normalizarea relațiilor cu Rusia și acordarea limbii ruse a unui statut oficial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata