Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

0

 Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 62 de deputați.

Candidatura lui Alexandr Pînzari pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție a fost propusă de un grup de 26 de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Anterior, el a ocupat funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Recent, acesta a fost numit în funcția de director adjunct al CNA, însă mandatul său a încetat de drept, odată cu încetarea mandatului fostului director, Iulian Rusu.

Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Candidatura acestuia trebuie să fie propusă de cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata